Cățeii au fost și vor fi mereu cei mai buni prieteni ai oamenilor. De ce? Pentru că un câine nu înseamnă doar o ființă din jurul tău care are suflet. Înseamnă încredere, iubire, sprijin, sinceritate, afecțiune și respect.

Relația câine – stăpân se va contura prin îmbinarea celor două personalități ale acestora. De cele mai multe ori, stăpânul este cel care deține în primă fază controlul acestei relații deoarece stilul de viață al lui este mult mai încărcat decât al unui câine, dar odată cu acest lucru stăpânul trebuie să devină conștient de angajamentul pe care și l-a asumat astfel încât el este principalul factor în această relație care va defini la început o mare parte a conexiunii dintre ei.

Niciodată câinele nu va fi în elementul lui dacă stăpânul nu îi oferă timp din timpul lui. Cea mai importantă regulă pe care trebuie să o respecți este să îi acorzi timpul necesar pentru a se acomoda cu tine și cu tot ceea ce îi oferi tu. Nu te aștepta că dacă îl vei certa o singură dată pentru un anumit lucru a doua oară nu îl va mai face. La fel cum nu te aștepta ca el să se muleze perfect programului tău și să înțeleagă că acum nu ai timp, energie, stare ș.a.m.d. pentru el. Aici intervine numitorul comun pe care trebuie să îl învățați voi și relația voastră să îl poarte mereu și de la caz la caz să îl reevaluați.

Vă las mai jos 5 reguli pe care trebuie să le luați în vedere înainte să vă luați un câine:

1. Un câine necesită timp, timp ce trebuie analizat foarte amănunțit înainte de a introduce un nou membru în familie. Câinele nu trebuie niciodată să se simtă neglijat sau singur.

2. Câinele are nevoie de atenție atât din punct de vedere afectuos cât și din punct de vedere al responsabilității. Trebuie să știi că un câine nu trebuie doar certat. El trebuie felicitat de fiecare dată când este cuminte, ascultă și respectă ceea ce îi spui. Pentru acest ultimul lucru te vor ajuta așa numitele “recompense”. Oferă-i-le pentru a-i arăta că orice faptă bună nu rămâne nerăsplătită. Recompensele sunt un ajutor mare și pentru dresajul lui.

3. Indiferent de mărime câinele are nevoie de toaletaj. Igiena câinelui reprezintă un aspect foarte important de care trebuie să ți neapărat cont. Îndiferent de blănița lui câinele are glande sudoripare care îi permit să nu transpire și sebacee care îl ajută la menținerea pielii și blăniței împiedicând apariția eczmenelor și iritațiilor. Astfel, el trebuie spălat cu șampon în funție de rasă, dar niciodată mai mult de o dată pe lună! Desigur, excepțiile sunt cele când câinele este foarte murdar. Când vă întoarceți de la plimbare puteți să-i ștergeți lăbuțele cu șervețele umede destinate câinilor.

Periatul blăniței să nu lipseasă nici el. Puteți peria câinele zilnic și să folosiți anumite uleiuri (ex. de levănțică) care ajută la îngrijirea pielii. În cazul câinilor care au firul lung, ei trebuie duși la salon pentru a le aranja și scurta părul.

4. Hrana. Există o gamă diversificată de mâncare pentru câini. Îți recomand să îi oferi una de calitate (premium sau super premium). Documentează-te care este genul de mâncare recomandat rasei tale și care este numărul de mese pe zi. Nu uita și de cantitate/masă pentru ca să nu ai surprize de subnutriție sau obezitate, 2-3 mese / zi cât sunt mici, iar de la 2 ani în sus puteți trece cam la o masă pe zi.

5. Locul lui. Câinele are nevoie de spațiul lui propriu. Sunt câini cărora nu le place să doarmă în pătuț sau care preferă un covoraș în loc de perniță. Vezi ce îi place și amenajează-l pe placul lui. Învață-l că acela este și locul în care trebuie să se retragă când face vreo prostioară sau când e ora de culcare.

Un al 6-lea lucru pe care doresc să ți-l spun este să nu uiți că ne poți trimite mereu un mesaj cu orice întrebare sau sfat pe pagina de facebook Hotel HamHam sau pe email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., iar noi îți vom răspunde cu drag.

HikaShop Filter Module

Filters

Arangajare dupa pret
Dupa pret:
Lungime par