Despre căței și adopție.

Întotdeauna am considerat că adopția, indiferent de caracteristica ei, reprezintă o latură omenească pe care aș dori să o avem cât mai mulți dintre noi. Din punctul meu de vedere, dacă e să pun în balanță responsabilitatea dintre a-ți lua un câine și de a adopta un câine, mereu voi înclina spre adopție.

Cumpărarea unui pui de câine te transformă direct în primul stăpân al acestuia. Pe când, în cazul adopției lucrurile stau diferit. Acesta a avut deja un stăpân care i-a fost alături o perioadă de timp, una pe care oricât ai vrea nu ai cum să o schimbi. Și trebuie să o tratezi ca atare. Responsabilitatea ta de acum este de a-i oferi un cămin nou insuflându-i încă din prima zi că acesta va fi permanent.

Dacă câinele a fost adoptat la mai multe luni după naștere înseamnă că și-a format anumite obiceiuri pe care tu ori le accepți ori vei fi nevoit să îi arăți că există și o altă cale de a face diverse lucruri. Indiferent de vârstă el trebuie să simtă de când a pășit la tine în casă afecțiune și siguranță. Însă mare grijă, nu te aștepta ca acesta să fie receptiv la acțiunile tale instantaneu. Oferă-i timp!

Încearcă la început să fii prezent cât mai mult timp în preajma lui și să doarmă mereu la tine în casă. Dacă pleci de acasă câteva zile și îl lași în grija altor persoane, implicit în casele lor, tot ce se va întâmpla este să îl derutezi și mai tare.

Trebuie să știi și faptul că înainte să îți cumperi un câine, ai timpul necesar să te documentezi despre rasa lui, pe când la adopție nu. Astfel lucrurile vor fi mai accelerate la început, dar efortul va merita.

Un lucru e sigur pentru voi – viețile voastre s-au schimbat și sunteți în stadiul în care vă descoperiți unul pe celalalt.

În cazul în care dorești să oferi spre adopție sau să adopți un câine îți recomand câteva aspecte:

=

Nu folosi tehnica “primul venit, primul servit”. Fii conștient că el va avea nevoie de stăpâni iubitori care să îl integreze în familia lor.

=

Discută cu posibilii viitori stăpâni și răspunde-le la orice întrebare pe care ți-o vor pune.

=

Oferă-le cât mai multe detalii despre obiceiurile lui.

=

Nu uita să le spui de hrana pe care i-ai oferit-o. Ce îi place și ce nu.

=

Nu uita de carnetul de sănătate al câinelui! În el sunt menționate vaccinurile, codul de microcip ș.a.m.d. fără de care stăpânul nu poate adopta întru totul câinele.

=

Asigură-te de minim 2 ori că alegerea pe care o faci este cea potrivită.

*Dacă ai nevoie de sfaturi în ceea ce privește adopția sau doreși să-ți iei un câine potrivit stilului tău de viață, ne poți scrie pe pagina de Facebook Hotel Ham Ham sau la sdresa de email hotelhamham@gmail.com, iar noi îți vom răspunde cu drag.

Program cu publicul.

  • Luni - Vineri: 10:00 - 19:00
  • Sâmbătă - Duminică: 11:00 - 17:00

Contactează-ne.

  • 0799 987 493
  • Hotel Ham Ham, DJ 109V, Cluj-Napoca
  • hotelhamham@gmail.com